FAQ – SOALAN LAZIM

 FAQ AG NUTRITION     

1 . Bolehkah tuan terangkan secara ringkas mengenai Syarikat yg. mengeluarkan makanan kesihatan  yg.popular terkini , ia itu AG NUTRITION  INTERNATIONAL SDN. BHD .

AG NUTRITION  INTERNATIONAL SDN.BHD. di tubuhkan  pada 10  mei 2019, bangga muncul sebagai syarikat  Malaysia pertama yg. memperkenalkan rangkaian produk makanan kesihatan yg. dibangunkan dgn.Teknologi yang “ DI FORMULATED DI FRANCE dan SPAIN “ Kami bertekad untuk menawarkan produk makanan kesihatan yg. sentiasa menepati keperluan pengguna melalui proses penyelidikan dan pembangunanan yang  berterusan. Jadilah sebahagian dari keluarga  AG NUTRITION INTERNATIONAL SDN.BHD dan alami kenikmatan penjagaan usia terbaik hari ini . Kami mendokong falsafah  “ LOOK BETTER , FEEL BETTER , LIVE  BETTER . Ibu Pejabat AG NUTRITION  INTERNATIONAL SDN. BHD.  Di Petaling Jaya , Selangor DE . Syarikat adalah 100%  milik bumiputra Islam .Pengasas syarikat [Founder] adalah 3 orang terdiri drp. En.Faiz Salleh ,  En.Hafiz Salleh dan En. Fahmi  Azmi. Kini Syarikat mempunyai     Cawangan cawangan di 31 buah Negara seperti di Afrika  dan di Indonesia dll Negara lagi. Kini mempunyai 400k orang ahli [ Distributer ] Syarikat juga akan memasarkan produk  ke seluruh dunia pada masa hadapan .

2.   Bagaimana cara hendak mendapatkan produk yg. di jual oleh syarikat ini ?       

Anda boleh mendapatkannya  drp. distributer – distributer kami  di seluruh Malaysia . Anda juga  boleh dapatkan drp. Stokis –stokis , agen – agen atau terus dapatkan di  Ibu pejabat di Petaling Jaya di alamat :

Pejabat AG NUTRITION  INTERNATIONAL SDN. BHD. 
G -9 Menara Infiniti , Jalan SS 6/3, 47410  Petaling Jaya , Selangor Darul Ehsan , Malaysia .
Telefon no. +603-7802 8381  
Watsapp/SMS AG HQ +60134659048

Website :  www.agnutritioninternational.com
Email : agnutritionmy@gmail.com  atau
boleh menghubungi saya  sendiri : Azmi  Hashim 
Call/whattsapp/telegram :   +60196779301 
email : mihash55@yahoo.com.my  .
Tuan juga boleh melayari  http://www.sihatagcera.com 

3.   Adakah  AG NUTRITION  INTERNATIONAL SDN. BHD  sebuah syarikat Pengeluar makanan kesihatan  yg. kukuh . Pada masa ini banyak syarikat pengeluar makanan kesihatan  sudah di tutup  atau sudah tidak  aktif .

AG NUTRITION  INTERNATIONAL SDN. BHD   adalah Syarikat berdaya saing mempunyai kepakaran dan staf yg.dedikasi dilengkapi dgn. modal atau kedudukan kewangan yg.kukuh . Kini  Syarikat mempunyai  10K  orang ahli walapun baharu 6 bulan di lancarkan . Sudah ada Cawangan di peringkat antarabangsa seperti di Brunei, Indonesia , Singapura , South  Afrika . Thailand , Kenya , Cameroon , Uganda , Algeria , Ivory Coast , Zambia , Tonga dan Negeria  . .Pada masa hadapan produk akan di pasarkan ke seluruh dunia  kerana ia merupakan  Syarikat  “INTERNATIONAL” .

Dalam masa 7 bulan beroperasi Syarikat telah memasarkan rm10 Juta produk –produk Syarikat terutama sekali ag cera . Dalam bulan ini [ disember 2019 ] sahaja rm3 Juta telah di pasarkan .

4. Apakah kelebihan produk – produk keluaran  AG NUTRITION  INTERNATIONAL SDN. BHD  ?

Kegunaan teknologi tercanggih terkini AG Cera telah mengeluarkan satu produk ” Food Nutrition ” yg.sesuai bagi kegunaan umum . Sama ada bagi orang sihat sebagai ” Food Supplement ” dan bagi orang – orang  sakit sebagai alternatif  pencegahan dan rawatan . FOOD NUTRITION  seumpama ini banyak di gunakan bagi merawat punca penyakit dan membaiki cell-CELL yg terjejas bila di serang oleh pelbagai penyakit  . AG CERA : SATU-SATUNYA produk Malaysia yang menggunakan TEKNOLOGI HYPTOLIVE dari SPAIN dan mengandungi BAHAN PALING TERBAIK DI DUNIA iaitu CERAMOSIDE   Ceramides) dari France  . Teknologi CERAMOSIDES adalah sumber ceramides terbaik di dunia. Ia akan membantu menambahkan jumlah ceramides di dalam kulit. Terbukti berkesan dalam tempoh 14 hari sahaja!  selain itu ag cera juga menggunakan,  HYTOLIVE – Teknologi dari Spain , Teknologi HYTOLIVE adalah pembekal hydroxytyrasol terbaik di dunia, kandungan hydroxytyrasol yg banyak boleh membantu menambahbaik tahap kesihatan .  BUNGA SAKURA- Cherry Blossom –  Kajian dari Persatuan Industri Kosmetik Jepun (JCIA) membuktikan ekstrak bunga Sakura sangat efektif untuk membantu mengembalikan kecantikan, kesempurnaan kulit dan mengurangkan tanda penuaan. CURCUMIN ,  Gymnema Sylvestre (Gurmar ) – Sumber asli dari Kunyit. Terbukti berkesan mengatasi berbagai masalah kesihatan. Boleh menghalang & mematikan sel kanser   , Pomegranate (Buah Delima) Buah delima adalah sejenis buahan yang terkenal di seluruh dunia kerana khasiatnya yang bagus untuk kesihatan dan juga kecantikan. Anti-oksidan dalam  buah delima didapati tiga kali ganda lebih banyak daripada wain merah dan teh hijau .    MIX BERRIES (Blackbery, Blueberry, Raspberry & Elderberry , Berry – adalah antara makanan yang paling sihat .  BUAH PEACH – kaya dengan banyak vitamin, mineral, dan fiber.  KESAN SEPANTAS 1 SACHET SAHAJA . PENAWAR PELBAGAI PENYAKIT , Lulus KKM dan ada  SIJILHALAL JAKIM dan   Selamat dan mudah digunakan .

CONTAH APA YANG KITA MAKAN HARI BANYAK BAHAN KIMIA YANG BAHAYA DAN PERLUKAN PEMBERSIHAN DALAM USUS /PERUT

Ag cera bertindak sebagai anti oxidant – membersihkan cell dan melidungi cell tubuh  yg akan berlaku pd.masa hadapan. Lihat experiment di bawah : –

5.  Bagaimana hendak menjadi distributer AG NUTRITION  INTERNATIONAL SDN. BHD.  ?

Barangsiapa yg. berminat hendak menjadi hendak distributer  bisnes dgn. AG NUTRITION  INTERNATIONAL SDN. BHD. hendaklah mengisi/mengemukakan   butiran2 seperti berikut : –
1. Nama penuh 
2. No. Kad Pengenalan
3. Alamat Lengkap 
4. No . handphone  
5. Email   permohonan menjadi distributer  .

Butiran2 berikut akan diisi oleh saya sebagai upline anda dalam online registration besertakan bayaran mengikut Package yg . hendak di sertai spt 1. BASIC [ rm300 ]
2. PREMIUM  [ rm1200 ] 
3.ELITE  [ rm3600  ]

6 . Apaka faedah menjadi distributer AG NUTRITION  INTERNATIONAL SDN. ?

Banyak faedah menjadi distributer AG NUTRITION  INTERNATIONASDL N BHD.   Antaranya 1- Semua ahli di anggap sebagai ‘ Distributer ‘ drp.  Syarikat  . Mereka bebas berniaga secara offline atau online . Latihan / bimbingan sentiasa di berikan kepada mereka oleh leader-leader  sama ada di HQ Ag cera  atau oleh team masing-masing  di tempat masing-masing . Ada group-group wasap di ujudkan bagi membantu ahli-ahli kumpulan dalam bisnes  Ag Cera di samping di salurkan info-info terkini drp. Syarikat .  Ada 8 jenis bonos [ Ganjaran ] dalam bisnes Ag Cera yang di berikan kepada  ahli – ahli yang menjalankan bisnes . Bonos – bonos  tersebut adalah : – 
1 . Direct Bonos 

2.  Team  Bonos 
3 . Leadership Bonos  
4 . Life Style Reward  
5 . GSB  Repurchase  Mall  
6 . GSB   Maintenance    
7 . Leadership Reward     
8 . Car  Bonos  Reward

7 . Siapa di belakang  AG NUTRITION  INTERNATIONAL  SDN  BHD  .

AG  NUTRITION  INTERNATIONAL  SDN  BHD  didukung oleh team pengurusan efesyen serta di bantu modal insan yg.komited . Antara  pengasasnya [founder] seperti di bawah : –

FAIZ  SALLEH

Description: faiz

Faiz Salleh is a dynamic and visionary leader who has had his fair share in financial world through his past involvement in Investment Banking. Known to be a natural speaker and motivator, his passion has always been about seeing human progression.

“What is most exciting for me has always been helping out people envision that they can actually achieve their dreams of a successful future. Seeing the positive changes that come along when their true financial potential materialize is truly gratifying.”

 FAHMI AZMI

Description: fahmi

Since the early 2000s, Fahmi has been involved in direct sales in various multinational companies. His peers and teammates would all agree that Fahmi’s involvement in every aspect of growth and development has impacted many around him.

“My passion is helping out leaders discover their true purpose and potential in life, and I will do whatever it takes to help them achieve their business goals. From my own experience in the network marketing industry, the more emphasis you place on people and by surrounding yourself with great people, the more successful you become.”

 HAFIZ SALLEH

Description: hafiz

Hafiz is known to be a natural leader and has garnered multiple awards and accolades throughout his 15 years’ involvement in Network Marketing. An engineer by profession, Hafiz carries with him a vision to one day change the future of Network Marketing.

“I genuinely enjoy network marketing. Through a fair share of experiencing different companies in the past, I have always believed the business holds a great opportunity and where any common person can reap benefits. It is unfortunate, though, that a few unscrupulous companies have tarnished the reputation of an industry with so many positive and beneficial attributes. AG Nutrition is going to change that perception, one Representative at a time.”

8 . Bolehkah tuan sahkan bahawa produk keluaran  AG NUTRITION  INTERNATIONAL  SDN .BHD   selamat di gunakan dan tidak mengandungi bahan2 yg. membahayakan seperti  steroid , bahan -bahan pengewet , Viagra  dll. Bahan kimia yg . dilarang oleh Kementerian Kesihatan Malaysia [KKM] .

Semua produk keluaran  AG NUTRITION  INTERNATIONAL  SDN .BHD   di buat di makmal dan di formulasi dgn. kualiti yg. tinggi dan kawal keselamatan yg. ketat serta kebersihannya terjamin . Keluaran Ag Nutrition juga di nilai kualiti dan kesahihan produk oleh agensi Kerajaan yg. ada autoriti seperti KKM,  Jabatan Kimia dan pusat2 penyelidikan Universiti tempatan ,JAKIM  dari masa kesemasa .Ag Nutrition juga di luluskan OLEH KDNHEP dan di anugerahkan Sijil di bawah Akta Jualan Langsung 1993 [ No. Lesen AJL 9132307 ] Bukti sijil-sijil seperti di bawah : –

9. Bila saya mengambil ubat hospital . Bolehkah di masa yg. sama saya mengambil produk Ag Nutrition ?

Ya . Anda boleh mengambilnya . Produk ini hanya makanan tambahan . Siapa sahaja boleh mengambilnya . Ianya berasa sangat  sedap bila di makan .

10 . Apakah pantang larang bila mengambil produk ini ? Cara sebaik mengambilnya .

Tidak ada apa pantang larangnya . Ambil ketika perut kosong lebih berkesan . Ambil waktu pagi sebelum sarapan dan waktu  malam , sebelum tidor . Panduan secara ‘detail ‘ boleh di lihat di menu Produk .

11  . Apakah kekesanan produk  AG  Nutrition  ?

Kekesanan produk boleh di tengak di testemoni yg. banyak terdapat di you tube . Kebanyakan pesakit -pesakit sudah puas berubat di hospital . Akhirnya apabila mereka mengambil produk ini – dengan izin Allah mereka sembuh  dan dapat menjalani kehidupan harian mereka seperti dulu .

12. Isteri saya makan 1 sachet Ag Cera pagi jumaat.pagi lepas makan satu badan kebas mula tangan kaki lepas itu naik ke muka dan tidak daya bangun diikuti dgn sakit dada,sakit perut dan loya tidak selera makan .Hari Sabtu selepas bangun tidur 1 jam 2 -3 kali  ketandas sampai pagi ni masih cirit, malam tadi ada darah sikit. Kenapa jadi macam ini ?

Ini menunjukkan bahawa keadaan suktur tuboh mengandungi toxsid yg. tinggi, kebas menunjukkan pengaliran darah tidak setabil, cirit menunjukkan di bahagian usus masih terdapat najis yg melekat di dinding usus, ada darah menunjukkan ada sedikit tanda tanda buasir, maka perlu teruskan makan sehingga badan jadi normal, AG Cera ada lah pemakanan membantu mengesan, mencuci dan menyemboh segala penyakit dalam badan.

  .